Jaarmarkt 2023

47e jaarmarkt Hazerswoude-Dorp

Als vanouds wordt in Hazerswoude-Dorp de jaarmarkt eind augustus georganiseerd, namelijk van 23 t/m 27 augustus. Is als vanouds ouderwets? Ja, ouderwets gezellig, maar we blijven ook vernieuwen. Zo is café de dikke mug dit jaar ook pizzeria la zanzara grassa.

Bovendien wordt er een feesttent geplaatst in de Katjespolder, naast de Hazerswoudse boys.

Daar kun je gerust lekker vroeg naartoe gaan, want er is niet alleen friet verkrijgbaar,

Arnie's BBQ zal ook van de partij zijn.

De jaarmarktweek staat wel bol van de tradities, maar elk jaar verzint de organisatie weer wat nieuws om de bezoekers te verrassen.

 

Vrijdag 25 augustus

14:00 uur Kermis

16:00 uur Raadhuisplein: De sterkste man/vrouw o.l.v. oud-wereldkampioen Wout Zijlstra

 

Muziekprogramma in de feesttent

19:00 uur tot 01:30 uur:

Ludwig Schwalbe

Hans Merkx

Wolter Kroes

Rampscenario

 

Zaterdag 26 augustus

10:00 uur Feestelijke opening van de braderie.

10:00 uur Kermis

10:00 uur Historisch Museum open

11:00- 16:00 uur Kinderactiviteiten

11:00- 19.00 uur Ambachtsplein: Korenfestival

11:00- 16:00 uur Raadhuisplein: Bierbrouwers en livemuziek

 

Muziekprogramma in de feesttent

Van 15:00 tot 01:00 uur:

Klaar

Unity NL on tour

Mad Men

21:30 uur Vuurwerkshow, locatie Katjespolder

 

Zondag 27 augustus

Op het Ambachtsplein:

14:00 uur Muziek

15:00 uur Uitzending Formule 1 van Zandvoort op groot scherm

 

Aansluitend afsluitfeestje Jaarmarkt 2023

085-0433097

 

Programma

Vrijdag 25 augustus

 

De sterkste m/v!

Wie zal dit jaar als de sterkste man/vrouw van het Raadhuisplein komen?

Vrijdag om 16u beginnen de vijf beproevingen weer:

* vrachtauto trekken

* kogelstoten

* melkbus sjouwen

* hoog gooien

* steen liften

 

Wil jij jouw carrière als krachtpatser in de lift? Doe mee!

Wout Zijlstra, voormalig Nederlands kampioen, zal er natuurlijk als vanouds bij zijn. Alles gebeurt onder muzikale begeleiding van een DJ. Let op, de locatie is gewijzigd, ditmaal zal het op het Raadhuisplein plaatsvinden. Geen nood voor de innerlijke mens is ook gezorgd Arnold Westmaas zorgt dat je geen honger hebt en uiteraard is Grandcafé de Egel ook geopend!

 

Feesttent Katjespolder 19:00 uur TOEGANG GRATIS

Wil je niets missen, zorg dan dat je op tijd bent, want De bierkraan komt eraan. Dat hopen we tenminste. Wolter Kroes, dat weten we nu wel: dat blijft gewoon genieten. Hopelijk laat hij zijn nieuwste nummer horen. Ook Hans Merkx zal van zich laten horen, of misschien komt hij als zijn immer vrolijke alter ego? Dat is nog een verrassing. Maar er is meer te beleven in de tent. Een rampscenario is er niet, want het wordt gegarandeerd geweldig, mede dankzij de coverband Rampscenario. Toch een kleine ramp, want ze treden namelijk voor de aller- aller- allerlaatste keer op deze avond. EN NU HELAAS ECHT! ‘Ongeorganiseerd’ gezellig zijn ze beter dan menig veredeld jukebox-band. Swingende medleys van de Dijk, Pink Floyd en The Who, in een voor deze avond speciaal in elkaar gezette show met alles erop en eraan.

 

 

 

Zaterdag 26 augustus

 

Braderie 10:00 uur

De braderie zal zaterdag om 10:00 uur weer feestelijk geopend worden door de burgemeester van ons eigen Huttendorp samen met een bestuurslid van de jarige Stichting Jeugdvakantieweek Hazerswoude-Dorp.  Dit alles vindt plaats onder muzikale begeleiding van TTH. Ook zo benieuwd wat de 50ste burgemeester ons wil meegeven bij de opening? We zien je graag om 10.00 bij de ingang van de Dorpsstraat naast Albert

Heijn.

Daarna wil je natuurlijk even kijken wat er dit jaar wordt aangeboden op de braderie. Of misschien wil je even uitproberen of tafeltennis iets voor jou is.

De braderie vindt plaats vanaf de Dorpsstraat/ Ambachtsplein tot aan het Raadhuisplein en door de Ds. Van de Boschstraat tot aan de Dekkerbrug. Dit is de brug naar de Warnaarkade, waar je tussen 11u en 16u het kinderprogramma van dit jaar aantreft. Loop je nog een stukje door, dan sta je midden op de kermis. Voor je dat doet, is het leuk om een kijkje te nemen in het historisch museum, dat gevestigd is in de Dorpsstraat en vanaf 10:00 uur geopend is. Ook zal de gemeentetoren geopend zijn. Ga je daar naar boven, dan heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

 

Houd onze omroeper in de gaten, hij verloot vast een paar leuke prijzen van onze sponsoren en plaatselijke winkeliers.

 

Extra activiteiten tijdens de braderie

Ambachtsplein

Nieuw dit jaar, Korenfestival: Koren uit de omgeving komen vanaf 11:00 uur op het Ambachtsplein. Werden de koren tijdens Corona nog in de hoek gezet vanwege rondvliegende aerosolen, nu vliegen er alleen nog noten om je oren. De beste noten. Kom en luister!
Bovendien is café de dikke mug dit jaar ook pizzeria la zanzara grassa.

 

 

Raadhuisplein

Op het Raadhuisplein vanaf 10:00 uur zullen de BierBrouwers van Het Paleisje, Het Leidschbier, de 12 Stuyvers, Het Nest, de Gantelwasser en Hert Bier hun prachtige gebrouwen bieren te proeven zijn. Liefhebbers van Blues - The Vintage Brothers, Blues Rock - PearlyGates en een eigenzinnige Coverband – Random One met de geuren van de Green Egg BBQ verzorgt door Slagerij de Vries waar een ambachtelijk stuk Ribeye vanaf zal komen. Naast de tapwagen waar je natuurlijk een gewoon biertje kan halen en een kindertafel een dag vullend programma tussen je marktbezoek door. In alle rust even een hapje eten kan natuurlijk ook in Grandcafé de Egel.

 

 

Feesttent Katjespolder 15:00 uur TOEGANG GRATIS

 

Zaterdag om 15.00 uur gaat het muziekprogramma in de feesttent van start. Dat is voor etenstijd, maar geen zorgen: er is een terras waar je lekker kunt zitten om uitgebreid te eten.

Waar je naar kunt komen luisteren:

Deze dag trappen we af met The Clarks. Zij zijn al jarenlang de bekendste en meest succesvolle classic rockband van Nederland en hebben over de hele wereld gespeeld. De Haagse band was jarenlang te zien in het tv-programma Nederland Muziekland en is sinds 2018 de huisband van Veronica Inside. The Clarks maakten daarnaast ook nog vijf jaar theatertournees met muziekkenner en meesterverteller Johan Derksen.

Nu bij ons in Hazerswoude-Dorp, dat mag je niet missen. Ben je Klaar? Natuurlijk niet! Klaar komt ook nog. Klaar is een feestband die wel weet hoe ze een feestje moeten bouwen, ze doen het al 25 jaar. Dus zing en dans mee naar de klapperrr van de dag: Mad Men. Zij zeggen: neem morgen maar een dagje vrij… want, kapot gaan was nog nooit zó lekker. Bizarre lichtshows, een special effects-arsenaal waar je het warm van krijgt en een show om he-le-maal uit je plaat te gaan.

Om 1.00 uur moet de muziek helaas stoppen, je zou willen dat het de hele nacht door mocht gaan. Gelukkig kan je tot 1:30 uur nog je dorst lessen.

 

Uiteraard is er deze avond om 21:30 uur nog de jaarlijks terugkerende vuurwerkshow.

Zondag 27 augustus

 

Ambachtsplein 14:00 uur TOEGANG GRATIS

Genoeg genoten van al die muzieknoten? Of gewoon meer fan van snelheid?

Stichting jaarmarkt brengt de Formule 1 van Zandvoort live op een groot scherm. Als dat geen mooie afsluiter is? Zeker als Max Verstappen het record pakt van de meest gewonnen races achter elkaar.

Om 14:00 uur beginnen we met wat muziek, 15:00 uur Formule 1 en aansluitend een muzikaal afsluitfeestje van Jaarmarkt 2023.

 

Zo, en nu op naar volgend jaar voor de 48e editie van jaarmarkt Hazerswoude.

 

Extra

 

Wij organiseren dit evenement met gepassioneerde vrijwilligers, als jij het leuk vindt om te helpen, schroom niet om een van ons te benaderen. Wist je trouwens dat wij ook sponsors hebben die ons materiaal lenen, dat scheelt een hele hoop. Niet alleen gaat onze dank uit naar alle sponsors en vrijwilligers, ook naar alle standhouders die ons dit jaar (weer) wisten te vinden!